Habraken 2330
5507 TL Veldhoven
Ma - Vrij
8:30 - 17:30
+31(0) 40 - 251 00 10

Alucobond

Materiaal Alucobond Soortelijk gewicht 7,6 kg/m²
Dikte 4 mm Soort Plaat
Standaard maat

1500×3050 mm

1500×4050 mm

Brandklasse

B1

A2

 

Sample aanvraag

alucobond - gevelbeplating - composiet panelen

ALUCOBOND® is een samengesteld paneel dat bestaat uit twee aluminium dekplaten en een brandvertragende (B1) of niet-brandbare (A2) met mineralen gevulde kern die staat voor duurzame bouwkwaliteit en de hoogste creatieve normen. Het gevelmateriaal onderscheidt zich door zijn uitstekende producteigenschappen zoals precieze vlakheid, verschillende oppervlakken en kleuren en uitstekende vormbaarheid.

Lucobond - gevelbeplating - opbouw lucobond

Het bied de architectuur een heel nieuw scala aan oplossingen – of uw project nu een privéwoning is, een openbaar gebouw, een kantoor of een handels- of industrieel complex. ALUCOBOND® biedt zelfs een veelheid aan toepassingsmogelijkheden in de sector Transport & Industrie.

ARCHITECTUUR

Unieke, mechanische eigenschappen gecombineerd met uitstekende verwerkings- en esthetische kenmerken maken Alucobond het voorkeursmateriaal in gevelbekleding en dakbedekking voor architecten en ontwerpers.

Met dit decoratieve bouwmateriaal met zijn vlakke oppervlak en hoge stijfheid kunnen innovatieve montagesystemen voor gevelbekleding op een technisch perfecte manier worden geïmplementeerd.

Zelfs toepassingen met zeer veeleisende technische vereisten, b.v. grote zelfdragende daken of elementen die worden blootgesteld aan extreem hoge windbelastingen, kunnen worden opgebouwd met Alucobond. Deze bouwtechniek is geschikt voor het maken van gevels op zowel nieuwe als bestaande gebouwen, evenals dakconstructies en interieur toepassingen.

Diverse montagemethodes

Alucobond Montage methodes - gevelbeplating

 

Omdat het gemakkelijk kan worden gefabriceerd met specifieke details, zorgt het voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. Door de diversiteit aan alternatieve oppervlakken en kleuren hebben ontwerpers een breed scala aan opties, waardoor het ook steeds vaker wordt gebruikt in interieurontwerpen. Het vlakke, decoratieve en harde materiaal is ideaal voor innovatieve bevestigingssystemen voor plafond- en wandbekledingen in het interieur en in de buitenruimte.

FREZEN & VOUWEN

Door groeven op de achterkant van het paneel te frezen, kunnen ALUCOBOND® panelen handmatig worden gevouwen en zo de meest creatieve vormen aan nemen. Dit kan op locatie gedaan worden, zodat het zo precies mogelijk gevouwen kan worden. De vorm van de groef bepaalt de buig radius.

Vouwen Alucobond - bewerkingen gevelbeplating

Downloads:

Alucobond nieuwe kleuren