Habraken 2330
5507 TL Veldhoven
Ma - Vrij
8:30 - 17:30
+31(0) 40 - 251 00 10
Laseren

Laser snijden

Plano Plastics heeft twee grote industriële lasers (Sei Laser) waarmee we allerlei vormen en producten letterlijk haarfijn uit kunt snijden. Denk bijvoorbeeld aan materialen als acrylaat, polystyreen en pet-g maar ook hout zoals MDF is prima te laseren.

Laser graveren

Een laserstraal is een veelzijdig gereedschap. Naast snijden kunnen de lasermachines ook perfect graveren. Graveren is mogelijk in hout en acrylaat.

Specificaties

Maximaal formaat 2050 x 3050 mm, onze grootste laser (Sei Mercury 2030) is voorzien van een wisselbed.

Frezen

Frezen

Wij frezen met CNC freesmachines (Cosign, Axyz en Reichenbacher). Frezen is een bewerking waarbij met gebruik van een roterend gereedschap, de frees, materiaal wordt verwijderd. Er zijn tal van mogelijkheden.

De combinatie van de freesmachine en onze goed opgeleide mensen zullen u verbijsterd doen staan van het resultaat. Alle mogelijke gatenpatronen, vormen, logo’s, gravures en uitkameringen kunnen hiermee gezaagd, geboord of gefreesd worden. 

Specificaties 

CNC frezen: maximaal formaat 2050 x 4050 mm.
5-assige freesmachine: Rover Plast J FT.

 
Bewerkingsafdeling: Polijsten

Polijsten

Diamant polijsten is het proces waarmee een oppervlak van een materiaal glad en glanzend gemaakt wordt, waardoor het een sterk spiegelend effect krijgt. Bekijk hier de film over diamant polijsten

Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot vlam polijsten, met behulp van een vlam wordt de toplaag glanzend verkregen. Bekijk hier de film over vlam polijsten.

Buigen van platen - kunststof buigen

Buigen

Diverse materialen (Acrylaat, Pet-G, Polycarbonaat, Polystyreen, Forex) kunnen met behulp van een gloeispiraal in diverse hoeken gebogen worden. Dit gebeurt met behulp van een buigbank.

Specificaties

De afmetingen voor buigen met behulp van een verwarmde spiraal zijn max 3000 mm.

lijmen van kunststof - op maat gemaakt

Lijmen

Tegenwoordig worden de meeste kunststoffen verlijmd met UV-lijm. UV-lijmen zijn eencomponenten lijmen die uitharden onder invloed van UV-licht. Met de juiste lamp gebeurt dat vrijwel meteen. UV-lijm is bijzonder geschikt voor het lijmen van kunststoffen, een belangrijke voorwaarde is echter dat één van de materialen lichtdoorlatend moet zijn.

Assembleren

Assembleren

Op onze display afdeling worden diverse onderdelen door ons eigen personeel zorgvuldig geassembleerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden?