Over onsWat doen wij

Ontmoet Plano Plastics

Plano Plastic bestaat al ruim 26 jaar. Als groothandel in Mierlo begonnen. Na een half jaar naar de Hasseltweg en vanuit daar na 3 jaar verhuisd naar de Hurksestraat in Eindhoven. 

 

Adrie; “Mijn eerste plexiglas platen haalde ik op met mijn aanhanger, deze platen bleken te groot dus werden ze door midden gezaagd, dit is nu niet meer voor te stellen”.

In 2010 is zoon Michiel in het bedrijf komen werken. Na alle kneepjes in het vak te hebben geleerd, heeft hij sinds 2014 samen met zijn vader de leiding.

Door de enorme groei zijn in 2020 de werkzaamheden verplaatst naar de nieuwbouw op Habraken te Veldhoven. Na de verhuizing is de huisstijl van het familiebedrijf ook in een nieuw jasje gestoken. Het vertrouwde Plano Plastics logo met de gele kleur is daarbij vervangen door een modern logo. Michiel; “Onze nieuwe huisstijl past bij het bedrijf dat we inmiddels zijn geworden en de ambities die we hebben”. Anno 2021 is er al een uitbreiding van het bedrijfspand gerealiseerd. Dit door de enorme groei van Plano Plastics en de overname van Underwater windows, welke samen met de expeditie gevestigd is in de nieuwbouw. Algemeen directeur Michiel van Rijsingen staat even stil bij de ontwikkeling die we als bedrijf hebben doorgemaakt. “Ik ben echt ongelofelijk trots op onze mensen en hetgeen we samen hebben neergezet”. Sinds de oprichting in 1995 heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld tot toonaangevende speler op de Nederlandse kunststofmarkt. Er werken nu ruim 80 mensen. Wij bieden een uitgebreid assortiment kunststoffen aan, waarbij de persoonlijke aanpak, service en het actief meedenken met de klant centraal staat. We bieden dus het totaalpakket. De producten worden gemaakt in de eigen fabriek in Veldhoven en het bedrijf beschikt over diverse afdelingen: 

  • Verkoop kunststof plaatmaterialen
  • Alucobond, gevelbekleding
  • Bewerkingen (zagen, frezen, laseren, lijmen, buigen, polijsten, etc.)
  • Finishing on demand
  • Underwater Windows
  • Plano displays
  • Starfoto fotoafdeling

De meest complexe projecten worden in samenspraak met onze klanten tot een goed einde gerealiseerd. Wij richten ons op de meerwaarde van de kunststof plaat. Deze meerwaarde wordt bepaalt middels de bewerking en vormgeving van de kunststoffen. Zo beschikken wij over een zeer uitgebreid machinepark waarbij het mogelijk is kunststof te zagen, frezen, laseren, buigen, polijsten en verlijmen. Wij ervaren een maatschappij waarbij de snelheid en dynamiek vaak het onderscheid maken, vandaar dat wij ingericht zijn om grote projecten snel te produceren, zonder verlies van kwaliteit. Met behulp van onze eigen transportfaciliteiten staan wij zo nodig de volgende dag al bij u op de stoep. Ook beschikt Plano Plastics over een eigen fotolaboratorium, wat uitstekende uitgangspunten biedt voor producten bestaande uit een combinatie van kunststof en foto. Wij bieden daarbij gespecialiseerde grafische technieken (lamineren + opplakken van plots, plastificeren, plexificeren, verkoop van zelfklevend plaatmateriaal + foto’s in epoxy gieten).

plano plastics groothandel plaatmaterialen groot machinepark

Verder richt Plano Plastics zich ook steeds meer op de verkoop van Alucobond. ‘Als gevelbekleding en dakbedekking wordt Alucobond steeds populairder onder architecten en interieurontwerpers. Je ziet steeds meer gevels van panden die ermee worden bekleed. Bovendien is het materiaal erg duurzaam en eenvoudig te verwerken en biedt het oneindig veel creatieve mogelijkheden. Een groot voordeel voor onze klanten is dat wij als enige partij in de Benelux Alucobond uit voorraad kunnen leveren. Ook als zij maar een kleine hoeveelheid Alucobond bekleding nodig hebben, kunnen wij dit leveren. Partijen zijn dus niet gebonden aan minimale bestelhoeveelheden. 

Tenslotte is onlangs Underwater Windows Creations® toegevoegd aan de Plano Plastics group. Underwater Windows Creations® is een innovatief bedrijf met jarenlange ervaring in het produceren en installeren van hoge kwaliteit onderwater ramen voor uw zwembad, dierentuin of andere toepassingen onder water.

 

Neem een kijkje in één van onze voorraadhallen:

De Plano Plastics group:

PlanoPlastics -kunststofleverancier bewerkingen

OnzeMissie en visie

ONZE MISSIE Servicepartner op het gebied van beleving, visuele- en industriële producten. Plano Plastics is het merk, dat innovatief en vooruitstrevend is door middel van automatisering en productontwikkeling,  door het beheersen van de gehele productieketen en het bieden van de juiste kwaliteit.

ONZE VISIE Een betrouwbare en flexibele servicepartner welke de juiste beleving en industriële oplossing biedt bij het bewerken en/of verwerken van vlakke platen. Dit alles vindt plaats binnen een veilige, innovatieve en aangename werksfeer en hiermee wordt de continuïteit gewaarborgd.

Michiel van Rijsingen

Directeur

ErvaarOns nieuwe pand

Nog meer ruimte voor vakwerk Wegens de enorme groei van de bedrijfsactiviteiten en schaalvergroting, is het huidige bedrijfsgebouw uitgebreid. De nieuwbouw sluit aan op het bestaande pand. Waarin Underwater Windows, de voorraad Alucobond en de expeditie nu gevestigd zijn. Deze ruimte beslaat circa 3.500 m2.

Benieuwd naar ons bedrijf, maak een afspraak en wij zorgen dat de koffie klaar staat!

Contact

Ontdek meerOver Plano Plastics

experienceruimte - planoplastics - acrylaat - kunststofverwerking

Experience centre

Bezoek ons Experience centre in Veldhoven! Krijg een volledige indruk van alle mogelijkheden; de nieuwste innovaties en mogelijkheden op het gebied van het bewerken van plaatmaterialen. In onze Experience centre kunt u diverse producten bekijken, zoals 3D acrylaat modellen en een verlichte zuil welke compleet in onze werkplaats zijn gemaakt. 

DTP-werkvoorbereiding - plaatmaterialenbewerking -werktekeningen

werkvoorbereiding

De werkplaats controleert uw aangeleverde bestand en zorgt dat alles correct geprint wordt. Waar nodig maken we in overleg de nodige aanpassingen.

Kantoor-planoplastisc - plaatmaterialen - plaatmaterialenbewerken

Salesafdeling

Voor al uw vragen over de juiste bewerkingen en materialen voor uw opdracht, kunt u terecht bij onze sales afdeling. Ons sales team staat voor u klaar om uw opdracht in behandeling te nemen en geheel af te stemmen op de wensen en behoeften van uw organisatie. Wij staan u graag telefonisch, per mail of persoonlijk te woord!
Neem contact op.