Honeycombproducten

Ook bekend als: honingraat aluminium sandwichpaneel

Honeycomb panelen worden vaak gebruikt in cleanrooms vanwege hun lichte gewicht, sterkte en structurele stabiliteit. Cleanrooms zijn gecontroleerde omgevingen die specifiek zijn ontworpen om minimale niveaus van verontreinigingen zoals stof, deeltjes, micro-organismen en chemische dampen te handhaven.

Honeycomb panelen kunnen bijdragen aan de constructie van cleanrooms vanwege verschillende eigenschappen:

Structurele integriteit: Honeycomb panelen hebben een honingraatstructuur tussen twee dunne lagen aluminium. Deze structuur biedt uitstekende structurele sterkte met een laag gewicht. Dit maakt ze geschikt voor cleanroomconstructies waarin stabiliteit van cruciaal belang is.

Lichtgewicht: Honeycomb panelen zijn licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk te hanteren en te installeren zijn. Dit is vooral belangrijk bij het bouwen van cleanrooms, waar het minimaliseren van stof en deeltjes tijdens de constructiefase een prioriteit is.

Gemakkelijk te reinigen: Materialen die worden gebruikt in honeycomb panelen zijn gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren. Dit draagt bij aan het handhaven van de vereiste reinheidsnormen in cleanrooms.

Thermische isolatie: Honeycomb panelen bieden ook thermische isolatie, wat van belang kan zijn in cleanrooms waar strikte temperatuurcontrole nodig is.

Aanpasbaarheid: Honeycomb panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen worden aangepast aan de specifieke eisen van de cleanroomomgeving, waardoor flexibiliteit in ontwerp en constructie mogelijk is. Plano Plastics heeft een groot machinepark, waardoor alles in eigen huis op maat wordt gemaakt. Ook het omzetten wordt onder eigen dak gedaan met een speciale machine de “Alubender” wordt onder eigen dak gedaan. Hierdoor kunnen we snel en naar ieders wens leveren.

Bij het kiezen van honeycomb panelen voor cleanroombouw is het essentieel om ervoor te zorgen dat de gebruikte materialen voldoen aan de vereiste cleanroomnormen en specificaties. Verschillende industrienormen, zoals ISO 14644 voor luchtzuiverheid in cleanrooms, moeten worden overwogen om ervoor te zorgen dat de cleanroom aan de nodige normen voldoet. Het is ook belangrijk om samen te werken met leveranciers die ervaring hebben in het leveren van materialen voor cleanroomtoepassingen.

 

Vraag een offerte aan

EIGENSCHAPPEN

BEWERKINGSOPTIES

LEVERINGSVORMEN

Eigenschappen

 • Sterk, vlak en vormvast
 • Lichtgewicht
 • Goede thermische isolatie
 • Aanpasbaarheid
 • Voldoet aan de cleanroomnorm

Bewerkingen

 • Boren
 • Zagen
 • Frezen

Alle bewerkingen kunnen door Plano Plastics worden uitgevoerd, dit door ons uitgebreide machinepark.

Leveringsvormen

 • Platen
 • Halffabricaten
 • Eindproducten
cleanroompanelen-cleanroompanels-cleanrooms - contructiecleanroom -honeycombpanelen-

Honeycomb panelen diktes:

Upload Image...

Honeycomb panelen met omgebogen (gesloten) zijkanten