Alucobondproducten

Ook bekend als

Aluminium sandwichplaat. ALUCOBOND® is een samengesteld paneel dat bestaat uit twee aluminium dekplaten (0,5mm) en een brandvertragende (B1) of niet-brandbare (A2) met mineralen gevulde kern die staat voor duurzame bouwkwaliteit en de hoogste creatieve normen. Het gevelmateriaal onderscheidt zich door zijn uitstekende producteigenschappen zoals precieze vlakheid, verschillende oppervlakken en kleuren en uitstekende vormbaarheid. Het biedt een heel nieuw scala aan oplossingen – of uw project nu een privéwoning is, een openbaar gebouw, een kantoor of een handels- of industrieel complex. ALUCOBOND® biedt zelfs een veelheid aan toepassingsmogelijkheden in de sector Transport & Industrie.
Architectuur Unieke, mechanische eigenschappen gecombineerd met uitstekende verwerkings- en esthetische kenmerken maken Alucobond het voorkeursmateriaal in gevelbekleding en dakbedekking voor architecten en ontwerpers. Met dit decoratieve bouwmateriaal met zijn vlakke oppervlak en hoge stijfheid kunnen innovatieve montagesystemen voor gevelbekleding op een technisch perfecte manier worden geïmplementeerd. Zelfs toepassingen met zeer veeleisende technische vereisten, b.v. grote zelfdragende daken of elementen die worden blootgesteld aan extreem hoge windbelastingen, kunnen worden opgebouwd met Alucobond. Deze bouwtechniek is geschikt voor het maken van gevels op zowel nieuwe als bestaande gebouwen, evenals dakconstructies en interieur toepassingen. Dankzij de uitstekende duurzaamheid van het composietmateriaal kan het gebouw onderhouden worden zonder grote vervolginvesteringen.

Diverse montagemethodes Omdat het gemakkelijk kan worden gefabriceerd met specifieke details, zorgt het voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. Door de diversiteit aan alternatieve oppervlakken en kleuren hebben ontwerpers een breed scala aan opties, waardoor het ook steeds vaker wordt gebruikt in interieurontwerpen. Het vlakke en harde materiaal is ideaal voor innovatieve bevestigingssystemen voor plafond- en wandbekledingen in het interieur en in de buitenruimte.
Frezen & vouwen Door groeven op de achterkant van het paneel te frezen, kunnen ALUCOBOND® panelen handmatig worden gevouwen en zo de meest creatieve vormen aan nemen. Dit kan op locatie gedaan worden, zodat het zo precies mogelijk gevouwen kan worden. De vorm van de groef bepaalt de buigradius.Plano Plastics heeft een grote voorraad ALUCOBOND® PLUS in huis. Het aluminium composiet paneel met een brandvertragende mineraal gevulde kern, brandklasse B. Beschikbare (standaard) plaatmaten 4050 – 1500 mm of 3050 – 1500 mm. U kunt bij ons hele platen aankopen, maar wij leveren ook maatwerk voor uw project. Daarbij worden de platen door ons op maat gezaagd, gefreesd en geassembleerd naar wens. Bij maatwerk vragen wij van u om de bouwtekeningen digitaal (DXF formaat) aan te leveren. We begrijpen dat u de kleuren eerst met eigen ogen wilt zien, voordat u een definitieve keuze kunt maken. Daarom bieden we u de mogelijkheid om een monster aan te vragen. Dit is een kleine sample van de kleur naar keuze. Dit kan via onze sampleshop!

Vraag een offerte aan
Alucobond - vintage -gevelpaneel - aluminium composite paneel-Anodized look
Alucobond - vintage -gevelpaneel - aluminium composite paneel-Terra
Alucobond - vintage -gevelpaneel - aluminium composite paneel - vintage
Alucobond - urban -gevelpaneel - aluminium composite paneel
Alucobond - vintage -gevelpaneel - aluminium composite paneel - solid en metal
Alucobond-gevelpaneel - aluminium composite paneel-rocca
Alucobond-gevelpaneel - aluminium composite paneel-Legno
Alucobond-gevelpaneel - aluminium composite paneel-naturel

EIGENSCHAPPEN

BEWERKINGSOPTIES

LEVERINGSVORMEN

Eigenschappen

  • Brandvertragende kern
  • Unieke, mechanische eigenschappen
  • Vlakke oppervlak
  • Hoge stijfheid

Bewerkingen

  • Laser snijden
  • Frezen
  • Buigen
  • Assembleren

Leveringsvormen

  • Plaat

Alucobond:Plaat, formaat 1500×3050 mm en 1500×4050 mm. Dikte 4mm. Soortelijk gewicht 7,6 kg/m².

Alucobond - gevelbekleding - architectuur - nieuwbouw - gevelrenovatie

Frezen en vouwen: 

Vouwen Alucobond

Diverse montagemethodes: 

Alucobond Montage methodes