Habraken 2330
5507 TL Veldhoven
Ma - Vrij
8:30 - 17:30
+31(0) 40 - 251 00 10

Plano Plastics nieuwbouw habraken veldhoven

Nieuwbouw Plano Plastics

Plano Plastics heeft gedurende de crisis en direct daarna een explosieve groei meegemaakt en is groots uitgebreid qua productiemiddelen en mensen. In 2014 waren er ongeveer 28 mensen werkzaam en door uitbreiding en een overname op dit moment meer dan 70 medewerkers. Door deze groei is het pand niet alleen te klein geworden maar is de logistiek ook problematisch geworden. Het is echt een goed voorbeeld van: “uit zijn jas gegroeid”.

Op dit moment hebben we 6.000 vierkante meter ter beschikking en het nieuwe pand (Habraken in Veldhoven) zal deze laten groeien tot 12.000 vierkante meter. Alle afdelingen zoals foto/print, frees, zaag, laser, displays en groothandel zullen binnen aparte compartimenten worden gevestigd. Verder wordt het magazijn volledig geautomatiseerd. Hierdoor zal de aanvoer van plaatmateriaal welke verder moet worden verwerkt zonder menselijk handelen bij de productie apparatuur arriveren. Grote slagen zullen hier worden gemaakt op het gebied van efficiency en voorraadbeheer.

Om onze, en de relaties van onze leveranciers, een goed beeld te geven van het aanbod van Plano Plastics zal er een experience center worden gebouwd. Hier is iedereen welkom om te aanschouwen waar wij toe staat in zijn. Een aantal leveranciers wordt tevens de mogelijkheid geboden om zijn eigen kantoor bij Plano Plastics te hebben zodat zij ook hun klanten mee kunnen nemen en hier niet alleen de materialen/productiemiddelen kunnen laten zien maar ook de toepassingen in de praktijk.

Op dit moment is de stand van de bouw:
•  5.500 Mvan de begane grond is bijna gereed, nog 2.600 M2te gaan en
3.500 Mverdiepingsvloer.
•  De verdiepingsvloer bestaat uit 965 betonplaten.
•  Er wordt 9.000 meter datakabel verwerkt.
•  Een hekwerk van in totaal 540 meter.
•  December wordt er proefgedraaid met de robotisering.
•  Begin maart is de oplevering.